Print

Asociația Phoenix-Speranța a fost înființată în anul 2001, 27 iunie, cu sprijin material și moral din partea organizației Skarsterlan Joure, Olanda si Marelan Group Sneek( devenit Empatec in 2002).

 

Acreditări/autorizații

 

Parteneri strategici

Colaborările și parteneriatele sunt parte importantă a susținerii de care fie material, fie metodologic, asociația are mare și continuă nevoie.

Cel mai statornic si fructuos parteneriat este cel stabilit încă de la inființare cu compania socială EMPATEC din localitatea Sneek, Olanda. Mare angajatoare de persoane cu dizabilități, compania Empatec este în avangarda europeană și mondială a procesului de etalare/valorificare a abilităților care fac din persoanele cu dizabilități, parte activă și importantă a comunității. Actualmente, Phoenix-Speranta este formal, componenta transnațională a structurii de economie socială Empatec, care își difuzează cu generozitate experiența în acest mod, în toată România.

Cu o însemnătate aparte, Consiliul Județean Sibiu, prin DGASPC Sibiu, subvenționează asociația în contul atelierelor și activităților comune cu CITO Mediaș.

Consiliul local Medias prin DAS, partener în proiectul finantat de Fundația Velux de inființare a Complexului de servicii de integrare socială și profesională, percum și prin subvenționarea conform Legii 34.