1. Voluntariat  

 • Vrei să faci ceva deosebit ?
 • Vrei să-ţi pui în valoare cunoştinţele, talentele ţi abilităţile?
 • Vrei să faci ceva cu adevarat folositor comunităţii în care trăieşti?
 • Vrei să oferi o clipa din timpul tău liber  unor copii, tineri şi adulţi cu dizabiliăţti?
 • Dacă răspunsul tău este DA, atunci alătură-te echipei Speranţa!

Ce avantaje ai dacă devii voluntar la Centrul Speranţa?

 • Câştigi experienţă în muncă, înveţi lucruri noi şi deprinderi utile
 • Iţi petreci timpul liber în mod util, provocator şi distractiv
 • Iţi faci noi prieteni, cunoştinţe şi contacte care iţi pot fi utile
 • Devii parte a unei echipe sau organizaţii a cărei muncă şi misiune o respecţi şi vrei să o sprijini
 • Înveţi să iţi asumi responsabilităţi
 • Contribui la dezvoltarea comunităţii în care trăieşti

 

Pentru a afla care sunt activităţile în care te poţi implica ne poţi contacta la numărul de telefon 0269/842162 sau la sediul asociaţie din str. G. Topârceanu nr.14. Persoană de contact: Karacsony Dana – asistent social

2. Practica studentească 

Domenii de practica
Asociatia Phoenix-Speranta, sprijina dezvoltarea profesionala a viitorilor specialisti in domeniu oferind posibilitatea de a efectua practica de specialitate, lucrari de licenta/disertatie in domeniul asistentei sociale si psihologiei.

Conditii de inscriere
Pentru a putea efectua un stagiu de practica in cadrul Asociatiei Phoenix-Speranta trebuie sa indeplinesti conditiile de mai jos:

 • sa fii student la o facultate cu profil: asistenta sociala sau psihologie
 • sa completezi cu date corecte formularul de inscriere
 • sa accepti si sa semnezi un formular de confidentialitate privind utilizarea datelor cu caracter persoanal. 

Asociatia Phoenix-Speranta isi rezerva dreptul de a selecta persoanele care vor efectuarea practica de specialitate sau lucrarea de licenta/disertatie.

 

3. Sponsorizări 

Persoanele fizice - contribuabili care obtin venituri din salarii si activitati independente pot redirectiona 3,5% din impozitul pe venit datorat statului catre un ONG care furnizeaza servicii sociale si are cel putin un serviciu licentiate.

Cum se poate realiza acest lucru?

 • se completeaza o cerere prin care angajatul solicita angajatorului sa vireye lunar 3,5% din impoitul pe venit, direct in contul asociatiei;
 • cererea se depune direct la biroul de contabilitate sau resurse umane a firmei unde angajatul isi desfasoara activitatea.

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit, Legii nr.32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiate, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

 

Firmele - potrivit art.25 alin.(4) din Codul fiscal, sunt nedeductibile cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr.32/1994 privnd sponsorizarea, cu modificiarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr.334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele: 1. valoarea calculate prin aplicarea a 0.5% la cifra de afaceri; pentru situaţiile in care reglementarile contabile aplicabile nu defines indicatorul cifra de afaceri, aceasta limita se determina potrivit normelor; 2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Aici puteti descărca contractul de sponsorizare cu datele asociației.     

 

 

 

Subsemnatul …………………………., CNP…………………….....angajat la :…………………………….,  conform OUG nr.18/2018 ,OUG nr.25/2018 si a CF 2018 art.79 prin prezenta solicit : directionarea a 3,5% din impozitul lunar datorat pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor, pana la termenul de plata al impozitului, incepand cu luna …………. catre:

 

ASOCIATIA PHOENIX SPERANTA

CIF : 14060886

IBAN : RO23RNCB0231019539580001

 Licenta de functionare nr.1259/04.04.2017 – serviciul social Centrul de zi de integrare sociala si socioprofesionala.

 

Data

Semnatura