1. Informare si consiliere

Acest serviciu este destinat persoanelor care din diverse motive nu reusesc sa inteleaga modalitatea de a-și obține drepturile legale, de a nu putea să se reprezinte corespunzător în fața autorităților, etc. Specialiștii din cadrul centrului oferă suport și consiliere atât persoanelor beneficiare de serviciile zilnice ale centrului cât și celor din comunitate. 

2. Evaluarea și pregătire pentru muncă

Testarea abilităților este realizată cu ajutorul unui sistem de evaluare acreditat în cadrul proiectului „Servicii sociale integrate si formare vocațională pentru persoane cu dizabilități”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2011.

Sistemul de evaluare CASPER este un instrument complex de evaluare a persoanelor cu dizabilități din Romania cu vârsta cuprinsă între 12-60 de ani, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, care cuprinde 35 de teste de evaluare.

CASPER este construit în jurul a doua componente:

  • Componenta de evaluare psihologica individuala
  • Componenta evaluare si selectie de personal

Utilitate:

CASPER ofera:  Rapoarte psihologice automate şi customizate: raport de evaluare psihologica individuala, profil candidat, raport de potrivire cu postul, raport de ierarhizare a candidatilor pentru post.

Acest instrument genereaza o evaluare complexa a persoanei cu dizabilităti, dar si o potrivire cu profilul unui loc de munca. CASPER ajuta la  luarea unor decizii acurate în organizatii si intreprinderi. CASPER ajuta persoanele cu dizabilități, deoarece evalueaza si scoate în evidenta potentialul de munca al acestora.

Beneficiarii sunt evaluați și apoi în funcție de rezultatele obținute sunt îndrumați în unul dintre atelierele centrului(atelierul de croitorie, atelierul de tâmplărie, atelierul de producție săpun, atelierul de decorațiuni), iar cei mai puțin abili sunt încadrați în grupa de ergoterapie unde își pot dezolta abilitățile în cadrul unui program personalizat.

3. Suport în obținerea și păstrarea unui loc de muncă

Asistenţa persoanelor vulnerabile în identificarea şi menţinerea unui loc de muncă presupune un ansamblu de activităţi, măsuri, programe, servicii specializate - implementate de către specialişti - cu scop de suport în dezvoltarea socio-profesională şi medierea muncii.

Pe scurt,  pașii în integrarea pe piața muncii a persoanelor beneficiare de servicii sunt: 

  • Evaluarea potențialului de muncă, 
  • Realizarea și implementarea unui Plan de lucru individualizat, 
  • Căutare de locuri de muncă, abordarea angajatorilor si analiza preliminară a locurilor de muncă, 
  • Potrivirea cu locul de muncă şi angajarea propriu-zisă, 
  • Monitorizarea şi evaluarea persoanei angajate

 

Te informam!

Te consiliem cu privire la angjarea persoanelor cu handicap!

Oferim informare socială cu privire la modalitatea de obţinere a beneficiilor tale legislative, suport în pregătirea dosarului pentru obţinerea certificatului de handicap,etc.

Deţinem un sistem de evaluare a capacităţilor cognitive şi a abilităţilor manuale care poate furniza informaţii utile atât pentru persoana cu dizabilităţi cât şi pentru angajatorul său. Astfel, poţi să ştii ce faci mai bine şi ce ar trebui să mai inveti.

Oferim consiliere psihologică, socială şi vocaţională pentru dobândirea unor abilităţi necesare la locul de muncă. Poţi participa la activităţi practice de grup pentru îmbunătăţirea abilităţilor de socializare.

Te sprijinim în identificarea unor locuri de muncă potrivite capacităţilor tale precum şi în urmarea unor cursuri de calificare care să te ajute să te angajezi mai uşor. Prin angajare nu o să pierzi indemnizaţia de handicap. Te reprezentăm în faţa angajatorului şi te pregătim pentru interviul de angajare.

Îţi oferim suport în integrarea la locul de muncă(consiliere psihologică, consilierea grupului de muncă, informarea angajatorului). Monitorizăm evoluţia ta la locul de muncă până la momentul integrării depline.