Atelierul de tamplarie

In mirosul de lemn, ca de  paine a pamantului, zumzaie masini si muncesc  cativa oameni! Maistrul are rabdare si ochi pentru toate, dar mai ales pentru tinerii angajati! Cu respect pentru pozitii si operatiuni, ajutati pe alocuri de sabloane, tinerii au uitat de limitari! In placerea lucrului care se incheie armonios in mese, dulapuri, rafturi sau stupi de albine, au deprins gustul pentru calitate, punctualitate si devotament al unui muncitor adevarat.  Obiectele  frumoase si trainice purtand marca Spheric, stau marturie pentru victoria asupra neincrederii si prejudecatilor! Atelierul de tamplarie este o scena zilnica de viata in care actorul principal este munca! Ea singura ne pune intr-o relatie normala de respect reciproc cu societatea

Atelierul de croitorie

Si mestesug si arta, croitoria  imbraca omenirea de mii de ani! Ramurica tanara a unui trunchi  batran si falnic, atelierul de croitorie este capabil sa preia comenzi dintre cele mai variate: halate, sorturi, costume de carnaval sau pentru serbari si festivitati, perdele, fete de masa, dar si felurite accesorii ale industriei ( huse, borsete, banderole, mansoane etc). Nu-I lipseste nimic atelierului nostru! Are masini de cusut performante, mese si suporturi specifice, pana si brand, dar mai ales, are niste tineri minunati care sub indrumare si motivare inteligenta, descopera zi de zi cine sunt cu adevarat!

Atelierul de decoratiuni/cadouri

Omul modern a inteles ca pana si mancarea cea de toate zilele este mai satioasa daca are culori, forme arome placute sufletului! Lumanarea de pe masa festiva sau doar de cina, spune ceva despre blandete si dragoste! In atelierul destinat cel mai mult creatiei, lucram cu material pe care ni- l ofera natura si incercam sa-l  transformam in cadouri surprinzatoare, decoruri pentru casa sau birou. Orice obiect care iese din atelierul nostru, are un mare plus fata de cele produse pe scara industriala! Are suflet! Si poarta marca Spheric! 

Culoarea, mirosul placut, modelajul sunt atat leacuri pentru traume cat si stimuli pentru o creativitate ferecata in neincredere !! Fetele din atelier se deschid spre lume asteptand timid ca si lumea sa vina spre ele!

Atelierul de manufacturat sapun natural

Produsele cosmetice au uneori nume si arome atat de seducatoare incat mirosul real al unei flori tinde sa se ascunda intimidat! Sa fi uitat oare lumea ritualul simplu si sanatos al spalatului cu sapun? Noi credem ca nu, dar ne asiguram totusi ca nici nu ar fi posibil, producand cel mai delicat si sanatos sapun marca Spheric! Atelierul are rigoarea si curatenia unui laborator farmaceutic: suprafete lucioase usor lavabile si dezinfectabile, recipiente de inox, spatule din silicon si matrite de lemn in care cocktailul de uleiuri naturale se asterne cuminte pentru 24 de ore de odihna. Fara foc si mai ales fara conservanti, parfumuri, si coloranti artificiali, sapunul cel natural se taie in bucati cinstite ca sa ajunga pentru toti cei care isi iubesc si respecta propria piele!

Munca cu elemente naturale, tehnologia simpla si prietenoasa au un efect remarcabil asupra fetelor! Descopera feminitatea si eleganta simplitatii!

Atelierul de ambalare/montaj

Preocuparea pentru valorificarea abilitatilor care trebuie culese atent dintre dizabilitati, ne conduce spre o creativitate speciala exprimata intr-o paleta de activitati:

  • confectii din carton sau hartie: cutii de arhivare, plicuri, pungi de hartie, alte cutii de carton, dosare plic 
  • activităţi simple detasate din producţia industrială (montaj, demontaj)
  •  ambalarea produselor din celelalte ateliere.
  •  Mobilitatea este de esenta in acest atelier si raspunde foarte bine potentialului ascuns, nefolosit al unor tineri care abia dupa ce sunt testati si incurajati isi dau seama ca pot decupa, selecta, lipi, bigui, infolia si multe altele. In acest atelier, mai mult decat in oricare, companii mari sau mai mici ne pot deveni parteneri!

Povesti de succes