Donează

Ești persoană fizică?

Poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit către noi

Cei 3,5% din impozitul pe venit, pe care tu alegi să îi direcționezi Asociației Phoenix Speranța nu reprezintă un efort financiar suplimentar, ci o contribuție care altfel ar intra în posesia statului român.

Poți vira și în cont suma cu care dorești să sprijini serviciile sociale:
Asociația Phoenix Speranța
Cont bancar: RO 23 RNCB 0231 0195 3958 0001

Descarcă formularul 230

Cum? Iată pașii:

1. Completează Formularul 230 în 3 pași

 • În secțiunea I, „Date de identificare a contribuabilului”, completează datele tale, așa cum apar în cartea de identitate.
 • Dacă dorești să direcționezi 3.5% pe 2 ani, bifează în Secțiunea II.2. căsuța “Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”.
 • Semnează formularul în stânga jos, în căsuța “Semnătură Contribuabil”.

Note:

 • Secțiunea II (cu toate subpunctele care ni se aplică) este precompletată. Nu trebuie să mai completezi nimic în această secțiune.
 • Secțiunea III, „Date de identificare a împuternicitului”, se completează doar dacă semnezi formularul prin intermediul unui împuternicit. Dacă îl vei semna chiar tu, nu trebuie să completezi nimic în această secțiune.

2. Depune Formularul 230

 • Trimite formularul completat și semnat la sediul nostru:
  str. Comandor Dimitrie Moraru nr.17, cod poștal: 551041, Mediaș, jud. Sibiu. Noi îl vom depune ulterior la direcţia fiscală de care aparţii.
  SAU
 • Trimite-l prin poștă la sediul Administrației Finanțelor Publice a sectorului sau județului de care aparții.

Ești reprezentant al unei companii?

Poți redirecționa 20% din impozitul pe profit către noi

Cum? Printr-un contract de sponsorizare.

Ce spune legea: „Contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții: Este în limita a 5 la mie din cifra de afaceri; Nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat”
(extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p)

Descarcă contractul de sponsorizare

Impozitul pe profit al oricărei companii poate fi redirecționat către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară!

 • Contractul de sponsorizare se înregistrează în contabilitate și se scade din impozitul pe profit/ venit, datorat statului în trimestrul aferent
 • Se completează cu datele firmei se trimite pe adresa contabilitate@phoenix-speranta.ro
 • Noi îl returnăm semnat și stampilat în 2 exemplare prin curier la adresa indicată în contract

Susțineți astfel:

 • Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, centru licențiat al asociației, în care zilnic un număr de aproximativ 30 persoane cu dizabilități își îndeplinesc un vis… acela de a se întâlni unii cu alții și de a se dezvolta personal și profesional
 • Centrul de mediere a muncii și informare socială – în cadrul acestui centru funcționează servicii acreditate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Sibiu. Serviciile centrului sunt deschise tuturor persoanelor vulnerabile care se află în căutarea unui loc de muncă și pentru care este foarte importantă susținerea venită din partea unor specialiști pentru păstrarea locului de muncă.