Servicii sociale

Centru de zi

pentru persoane adulte cu dizabilități

Centrul de zi al asociației este un serviciu licențiat care funcționează conform nomenclatorului de servicii sociale (Anexa la HG nr. 867/2015) şi Ordinului nr. 82/2019 având codul de serviciu social 8899 CZ-D-I.

Centrul are o capacitate de 30 beneficiari. Aceștia provin din Mediaș și împrejurimi, respectiv din evidențele Direcției de Asistență Socială Mediaș și din Centrul de Abilitare și Reabilitare Sf. Nectarie Mediaș. Centrul răspunde, în masura capacității proprii, și solicitărilor individuale ale persoanelor cu dizabilități și/sau ale familiilor/ aparținătorilor acestora.

Misiunea centrului de zi este de a dezvolta și îmbunătăți constant abilitățile manuale și de viață independentă pentru fiecare beneficiar și de a oferi posibilitatea de accesare a pieței muncii atunci când este atins potențialul necesar de dezvoltare profesională.

În cadrul centrului de zi se desfășoară următoarele activități:

 • Informare şi consiliere socială
 • Consiliere psihologică
 • Abilitare şi reabilitare – în cele două ateliere ale centrului: croitorie și ergoterapie
 • Dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă
 • Dezvoltarea abilităţilor lucrative, pregătirea pentru angajarea în muncă şi sprijin pentru menţinerea locului de muncă
 • Integrare şi participare socială şi civică

Testimoniale de la beneficiari

Mediere a muncii

Pentru îndeplinirea misiunii de integrare socioprofesională a persoanelor cu dizabilități și/ sau vulnerabile, în completarea serviciilor Centrului de Zi, în cadrul asociației Phoenix Speranța funcționează Serviciul de Mediere a muncii și cel de Informare și consiliere socială. Ambele servicii sunt acreditate de către Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Sibiu.

Prin instrumentele de evaluare a restantului funcțional pe care le deține (Bateria de teste Ruward, Sistemul de evaluare CASPER), dar și prin experiența profesională a specialiștilor asociației, persoanele cu dizabilități dar și cele vulnerabile, vor beneficia de servicii de evaluare a abilităților manuale și cognitive, identificarea intereselor ocupaționale, antrenarea abilităților identificate și suport în identificarea și menținerea unui loc de muncă în sistem protejat și/ sau pe piața liberă a muncii.

Pașii în integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități și/ sau vulnerabile:

 • Evaluarea potențialului de muncă
 • Realizarea și implementarea unui Plan de lucru individualizat
 • Căutare de locuri de muncă, abordarea angajatorilor si analiza preliminară a locurilor de muncă
 • Potrivirea cu locul de muncă şi angajarea propriu-zisă
 • Monitorizarea și suportul în păstrarea locului de muncă
Mediere a muncii

Dacă ești angajator,

Te consiliem cu privire la angajarea persoanelor cu dizabilități!
Oferim:

 • informare socială cu privire la modalitatea de obţinere a beneficiilor legislative
 • analiza locului de munca si potrivirea persoanei cu postul
 • consilierea grupului de lucru in care va fi integrata persoana cu dizabilitati
 • recomandari privind adaptarea locului de munca in vederea eficientizarii procesului de productie.

Dacă ești persoană cu dizabilități și/ sau vulnerabilă,

Evaluăm ce poți!
Deţinem un sistem de evaluare a capacităţilor cognitive şi a abilităţilor manuale care poate furniza informaţii utile atât pentru persoana cu dizabilităţi cât şi pentru angajatorul său. Astfel, poţi să ştii ce faci mai bine şi ce ar trebui să mai înveți.

Te pregătim pentru muncă!
Oferim consiliere psihologică, socială şi vocaţională pentru dobândirea unor abilităţi necesare la locul de muncă. Poţi participa la activităţi practice de grup pentru îmbunătăţirea abilităţilor de socializare.

Căutăm pentru tine!
Te sprijinim în identificarea unor locuri de muncă potrivite capacităţilor tale precum şi în urmarea unor cursuri de calificare care să te ajute să te angajezi mai uşor. Prin angajare nu o să pierzi indemnizaţia de handicap. Te reprezentăm în faţa angajatorului şi te pregătim pentru interviul de angajare.

Te ajutăm să te angajezi şi să îţi păstrezi locul de muncă!
Îţi oferim suport în integrarea la locul de muncă (consiliere psihologică, consilierea grupului de muncă, informarea angajatorului). Monitorizăm evoluţia ta la locul de muncă până la momentul integrării depline.