20 de ani de activitate a Asociației Phoenix Speranța

27 iunie 2021

#SiEuSuntSperanta

Speranța moare ultima, enunță sentențios înțeleptul anonim! Așadar, nu are vârstă, fiindcă pe oricare ai numi-o, speranța i-ar supraviețui!
O speranță cu vârstă exactă, dovedită documentar, este cea născută din lipsa ei însăși, ca phoenix, adică Phoenix-Speranța care împlinește 20 de ani de când dă… speranțe.

În anul 2001, în ziua de 27 iunie a apărut oficial un nou ONG sub nume predestinat și atât de semnificativ, Phoenix-Speranța. De atunci și-a urmat drumul asemănător cu al unui râu, înfruntând obstacole, depăsindu-le, impunându-se treptat identitar și valoric în peisajul comunitar specific.

Asociația înseamnă oameni uniți de o viziune – a unei lumi mai bune, și de o misiune – de a sprijini pe cei care, involuntar, nu țin pasul.

De 20 de ani schimbăm destine, consiliem și sprijinim cauze disperate, explorăm noi resurse în noi înșine și în societate, experimentăm, inventăm și desigur, ne reinventăm. În cei 20 de ani am fost premianți de multe ori, dar și aproape repetenți câteodată. Timp de 20 de ani am învățat și am perseverat după cea mai cunoscută rețetă, valabilă în orice situație: greșește, dar învață și nu repeta greșeala!

20 de ani de activitate a Asociației Phoenix Speranța

Le mulțumim tuturor celor care au crezut în cauza noastră și s-au implicat, fie și doar pasager sau indirect!
Le mulțumim celor care aflând de numeroasele noastre inițiative și succese, s-au bucurat, fiindcă au înțeles că facem totul pentru mai binele comunității.
Le mulțumim mai ales celor care și-au împletit existența proprie cu misiunea de a fi de folos celor mai puțin norocoși, oamenii asociației înșiși ca și bravilor olandezi care au anulat distanța și diferențele pentru a ne susține inteligent și substanțial ca niște frați europeni ce ne sunt!
Și nu în ultimul rând, mulțumim autorităților care ne-au oferit sprijin prin parteneriate bazate pe un singur scop, soluții funcționale pentru remedierea dureroaselor discrepanțe sociale.

Echipa Asociației Phoenix Speranța

20 de ani de activitate a Asociației Phoenix Speranța