Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti!

28 august 2023

Proiect finanțat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu
Dizabilități.

Asociația Phoenix Speranța derulează în perioada august-noiembrie 2023 proiectul intitulat “Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti!”. Proiectul este finanțat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Scopul proiectului este acela de a facilita incluziunea persoanelor cu dizabilități în comunitate prin diversificarea serviciilor oferite de asociație, adică servicii de terapie prin artă. Beneficiarii direcți sunt un număr de 20 persoane adulte cu dizabilități mentale din cadrul Centrului de zi al Asociației Phoenix Speranța din Mediaș.

Serviciile de terapie prin artă constau în: atelier teatru de păpuși și cântare în grup, metoda Singing Hospitals cu efect terapeutic și atelier de creație. Beneficiarii vor experimenta rolul de actor de teatru de păpuși, sub îndrumarea
profesioniștilor, având o premieră la final de proiect. Aparținătorii beneficiarilor vor fi implicați în activitățile proiectului pentru a înțelege și aplica metodele și acasă.

Proiectul se bucură de colaborarea cu Asociația S’art R – vient de l’âme, care va desfășura ateliere de teatru de păpuși și cântare în grup.